onsdag, juni 17, 2009

Plötsligt händer det.

En livskrisande stockholmare vill ge bort allt han äger och bestämmer sig för att låta slumpen avgöra vem som ska få hans pengar. Han plitar ner namnen på samtliga boende i Stockholm - dr Alban, kungen, Lena Smedsaas, och alla de andra - på små lappar, slänger ner dem i en tombola och börjar snurra. Han stannar tombolan. Trumvirvel. Han drar - sitt eget namn.

Den här historien har jag förstås bara hittat på. Den är ju högst osannolik. Ändå är chansen för stockholmaren att dra sitt eget namn större än att vinna en miljonvinst på en trisslott. Den givna sensmoralen är förstås att man inte ska köpa trisslotter, men den poäng jag egentligen vill göra är att extremt osannolika saker ibland händer. Som att folk vinner en miljon på triss. Med tanke på hur tokigt många vi är på den här planeten, och hur myckat av vår tid som idag filmas borde det gå att skrapa ihop några minuter filmklipp fyllt med folk som har osannolik tur.

Jajamen:



4 kommentarer:

  1. älskar redan några av incidenterna i klippet

    SvaraRadera
  2. Min favorit är bankrånarna, men en tanke gnager att det kanske är den som är störst risk att vara fejk.

    SvaraRadera
  3. Jag ser inte vad det är som händer i andra klippet. Då när den ene tennisspelaren servar...

    SvaraRadera
  4. Kewin: Det är inte lätt att se, men enligt någon som kommenterade videon någonstans ska bollen hamna på nätet, ligga där ett par sekunder, för att sedan rulla över på motståndarsidan.

    SvaraRadera