måndag, mars 30, 2009

Hippy Papy Bthuthdth Thuthda Bthuthdy Ada.

Om du idag för exakt 2248 år sedan befunnit dig i Rom hade du kanske fortfarande så här dags hört ljudet från Qurinalen där festivalen till gudinnan Salus ära firades. Extra energiskt det här året kan man tro, eftersom pesten just slagit staden och Salus var hälsans och renhetens gudinna. Hygieia heter hon på grekiska, samma ord som vårt hygien. Latinska Salus betyder räddning. Se där lite kunskap jag just googlade till mig. 

Därför kände vi för exakt ett år sedan inte till att vi kunde ha vänt oss till denna frälsningsgudinna för hjälp när Ada-grodan var på väg. Lustgas och epidural blev det istället. Men för ett år sedan föddes hon i alla fall, så därför har hon idag smaskat i sig pannkakstårta på ett sätt som Hygieia knappast uppskattat, samt valsat med morsan och farsan till sin låt, min givna allsångsfavorit. Medge, sa Beda, att detta är skoj!


1 kommentar:

  1. Jag tror det var därför Grodan hade ett sånt humör på sin 1 års födelsedag. Hon tänkte: korkade föräldrar som inte visste detta för ett år sedan. Alla känner väl till Hygienia, eller vad hon nu hette.

    SvaraRadera